Articole Management BMM Consulting
Resurse Articole Management 3 Abordari care pot salva Timp, Bani si Energie Part 1
 

3 ABORDARI MANAGERIALE CARE POT SALVA BANI, TIMP SI ENERGIE (Part1)

Articol Management -

 
 

     Indicatorii de performanta sunt echivalentul rezultatelor la analizele medicale. Indica starea de sanatate a firmei si eventualele pericole pe termen scurt sau lung. Tot ca in cazul analizelor medicale, si in cazul indicatorilor este important sa stim la ce parametrii sa ne uitam si cu ce frecventa. Exista parametri (si in sanatatea umana si in cea a firmelor) pe care daca ii ignor prea mult pot genera o criza fatala. Glicemia si gradul de lichiditate generat din vanzari sunt doar un exemplu. Acesti parametri vitali trebuie monitorizati in mod regulat. Pentru sanatatea oamenilor si a firmelor pe termen lung trebuie sa mergem mai departe de atat.

Este important sa intelegem si factorii care influenteaza parametrii actuali pentru a putea lua masuri. Si la fel cum la oameni pentru a tine glicemia sub control trebuie sa stiu ce sa mananc si in ce cantitati, pentru a controla rezultatele financiare trebuie sa inteleg cum influenteaza fiecare din activitatile companiei rezultatele pe termen lung sau scurt. Abia cand inteleg cum influenteaza un proces un anumit parametru pot sa incep sa planific si sa tin lucrurile sub control. Si cu cat pot masura mai usor un anumit aspect cu atat mai simplu este sa-l tin sub control. “What gets measured, gets done”, spune citatul devenit cliseu. Pentru a controla rezultatele trebuie intai sa le enunt sub forma masurabila. Pot sa ma uit mai in amanunt chiar, nu doar la proces ci si la individ.

Daca pornim de la premisa ca obiectivul pe termen lung al oricarei organizatii este sa faca profit, inseamna ca rolul oricarui angajat este sa contribuie prin ceea ce face fie la aducerea veniturilor fie la tinerea costurilor sub un nivel palnificat si acceptat. Cascadand indicatorii financiari la nivel operational, la nivelul proceselor si al oamenilor, fiecare anagajat va intelege ce trebuie sa faca si la ce nivel de performanta pentru a contribui la asigurarea unui anumit nivel de venituri si costuri.

Construita inteligent, o astfel de structura de indicatori poate deveni o adevarata harta a performantei organizationale. Toata lumea intelege directia strategica si rolul sau sau al procesului pe care il controleaza in intregul angrenaj. In afara de planificare si asigurarea unei directii, cascadarea indicatorilor financiari la nivel operational permite si interventia rapida si luarea de masuri cand lucrurile o iau pe un fagas gresit. Cel mai simplu exemplu pe care il putem da tine de vanzari. Daca atingerea targetului depinde de un numar mediu de vizite zilnice (stabilit in urma unor analize) si daca acest numar de vizite nu este realizat, nu voi astepta pana la sfarsitul lunii ca sa intervin ci voi avea o discutie cu omul de vanzari cel mai tarziu probabil la .....

Pentru a citi sau downloada intreg articolul, va rugam sa urmati pasii descrisi mai jos.

  
Alte Articole Organizare: 3 Abordari care pot salva Timp, Bani si Energie Part 2, 3 Abordari care pot salva Timp, Bani si Energie Part 3, De ce nu fac angajatii ce ne asteptam de la ei?
 
 

3 ABORDARI MANAGERIALE CARE POT SALVA BANI, TIMP SI ENERGIE   (Part 1)

Articol Management - BMM ConsultingDaca sunteti interesat de acest material si doriti sa-l descarcati urmati pasi de mai jos:

Daca sunteti deja autentificat pe site-ul nostru apasati aici sau dati click pe imagine.

Daca nu sunteti autentificat apasati aici sau utilizati sectiunea din partea dreapta.

Daca nu aveti cont:

  1. Creati fara nici o obligatie un cont pe site-ul nostru (apasa aici).
  2. Activati contul urmand instructiunile primite pe e-mail
  3. Autentificati-va pe site-ul nostru.
  4. Reveniti la aceasta pagina si dati click pe imagine pentu a descarca materialul sau folositi sectiunea download resurse pentru mai multe materiale.

*Daca intampinati probleme in descarcarea acestui material va rugam sa ne anuntati pentru a putea remedia  problemele aparute


Autentificare

Cont nou
Am uitat parola
 

Recomandari

 
Cand optimizarea proceselor de vanzare si a activitatilor de marketing parea un proces dificil si indelungat, impreuna cu echipa de la BMM Consulting am identificat solutiile de care aveam nevoie; eficienta si implicare, cunostinte remarcabile si “ can do spirit”. Iata doar cateva din motivele pentru care ii recomand cu mare placere celor care cauta performanta.

C. Ciuceu – Carpat Instal