Articole Management BMM Consulting
Resurse Articole Management 3 Abordari care pot salva Timp, Bani si Energie Part 2
 

3 Abordari care pot salva Timp, Bani si Energie Part 2

Articol Management - BMM Consulting

 
 

 

       De ce ar vrea sa faca cineva BPR, adica sa schimbe radical felul in care lucreaza? Iata o intrebare pe care o pun nu doar cei extrem de conservatori si rezistenti la schimbare.
Raspunsurile pot fi variate:
- pentru a scadea costurile
- pentru a fi mai flexibili
- datorita schimbarilor in mediul concurential
- pentru a scadea stocurile si astfel necesarul de lichiditati blocat
- pentru a scadea timpul de raspuns la cerintele clientului
- pentru a creste calitatea
- pentru a creste vanzarile
- pentru a deveni mai eficienti.
Lista poate continua pentru a acoperi aproape orice tip de obiectiv operational.

A doua intrebare, la fel de pertinenta de altfel, pe care o ridica managerii este: de ce ar gandi cineva niste procese gresite pe care acum sa trebuiasca sa le regandim? In realitate, modul de lucru nu a fost gandit pur si simplu neadecvat ci a fost gandit conform unor conditii care azi nu mai sunt valabile. Cel mai adesea se intampla ca modul initial de lucru sa fi luat in calcul un anumit nivel de activitate sau vanzari, un anumit nivel de pregatire a personalului sau abilitatile unor oameni care nu mai sunt de mult in organizatie. De multe ori organizatiile cresc si ca volum de lucru si ca numar de oameni, adaptarea se face din mers dar nu se iau in calcul structura optima sau cele mai bune sisteme. Rezultatul unei astfel de cresteri se resimte drastic la nivelul eficientei (sarcini suprapuse, timpi morti, activitati inutile si neaducatoare de valoare), a ambiguitatii rolurilor, (nu este foarte clar cine ce are de facut), a moralului oamenilor si a necesarului de efort pe care managerul trebuie sa-l investeasca pentru a reusi sa coordoneze noua structura.
Alteori un mod de lucru este rezultatul institutionalizarii, intamplarii si improvizarii. Sarcinile delegate de manageri sunt preluate de un subaltern care improvizeaza un mod de lucru pe care il transmite apoi tuturor celor care vin sa-i completeze echipa. Rareori se face stop cadru pentru a intreba daca este in regula ca lucrurile sa se faca in exact acelasi mod ca in urma cu 3 ani cand erau mai putini sau mai multi oameni.

O ultima situatie, mai frecventa decat ne-ar place sa credem, tine de orgoliu. Facem o activitate intr-un anumit mod...pentru ca putem. Pentru ca vrem sa folosim o tehnologie sau o metodologie de ultima ora ca si cum aceasta alegere ne-ar valida pe noi ca manageri. Se intampla si la case mai mari. Cand NASA si URSS au inceput sa-si trimita astronauti in spatiu una din problemele intalnite de ambele parti a fost ca pixurile traditionale nu functionau la gravitatie 0.....

Pentru a citi sau downloada intreg articolul, va rugam sa urmati pasii descrisi mai jos.
  
Alte Articole Organizare: 3 Abordari care pot salva Timp, Bani si Energie Part 1, 3 Abordari care pot salva Timp, Bani si Energie Part 3, De ce nu fac angajatii ce ne asteptam de la ei?
 
 

3 ABORDARI MANAGERIALE CARE POT SALVA BANI, TIMP SI ENERGIE    (Part 2)

Articol Management - BMM ConsultingDaca sunteti interesat de acest material si doriti sa-l descarcati urmati pasi de mai jos:

Daca sunteti deja autentificat pe site-ul nostru apasati aici sau dati click pe imagine.

Daca nu sunteti autentificat apasati aici sau utilizati sectiunea din partea dreapta.

Daca nu aveti cont:

  1. Creati fara nici o obligatie un cont pe site-ul nostru (apasa aici).
  2. Activati contul urmand instructiunile primite pe e-mail
  3. Autentificati-va pe site-ul nostru.
  4. Reveniti la aceasta pagina si dati click pe imagine pentu a descarca materialul sau folositi sectiunea download resurse pentru mai multe materiale.

*Daca intampinati probleme in descarcarea acestui material va rugam sa ne anuntati pentru a putea remedia  problemele aparute

Autentificare

Cont nou
Am uitat parola