Articole Management BMM Consulting
Resurse Articole Management 3 Abordari care pot salva Timp, Bani si Energie Part 3
 

3 Abordari care pot salva Timp, Bani si Energie Part 3

Articol Management - BMM Consulting

 
 

        Ultimii ani si, din pacate si urmatorii care vin, par sa stea sub semnul unei nevoi crescute de eficienta. Marje de profit scazute si ROI in scadere pun presiune din ce in ce mai mare pe manageri sa obtina mai mult din aceleasi resurse sau, nu in putine cazuri, sa obtina mai mult cu resurse reduse (oameni mai putini, resurse financiare mai mici, active scazute etc). De cealalta parte insa, clientii sunt din ce in ce mai pretentiosi. Constienti de puterea de negociere crescuta acum ca pietele s-au contractat si fortati la randul lor sa scada costurile cu orice pret, clientii se uita de doua ori si la buzunar si la produs inainte de a alege. Fiind prinsi intre ciocan si nicovala, unica solutie o reprezinta intoarcerea inspre interior, inspre operatiuni si angrenarea intr-un ciclu de imbunatatire continua a produselor, serviciilor si proceselor.
      Abordari ca TQM (Total Quality Management), 6 Sigma sau Lean si JIT (Just in Time) isi regasesc locul in strategiile operationale ale marilor companii iar dezbaterile pro si contra par sa fi repornit. Se urmaresc rezultate, se fac analize cost beneficiu si se incearca sa se patrunda dincolo de succes sau ratare, catre factorii care au contribuit la o directie sau alta.

Ce si cum imbunatatim:
In functie de natura lor, discutam despre trei tipuri de interventii in companii: rezolvarea de probleme, imbunatatirea sistematica a produselor si /sau a proceselor si inovarea care presupune introducerea de produse sau procese noi. Prima categorie presupune o abordare tipic reactiva pe cand in celelalte doua vorbim de o atitudine pro-activa. Ce au in comun aceste trei interventii ? Pentru a avea succes, toate necesita o abordare sistematica – analiza, planificare si control si utilizarea corecta a unor instrumenete potrivite situatiei si organizatiei.

De unde incepem?
Abordarea sistematica a imbunatatirii si inovarii incepe cu intelegerea decalajelor: de calitate, de performanta, de consum, de accesibilitate etc. 
Intelegand discrepanta dintre situatia dorita si cea existenta se pot stabili obiectivele interventiei: rezolvarea unor probleme de calitate, scaderea costurilor asociate produsului sau procesului, cresterea vitezei de raspuns, cresterea flexibilitatii, o mai buna acoperire a segmentelor vizate, produse sau servicii mai eficace sau mai eficiente, accesibilitate facila la produsele companiei … si lista poate continua.

Ce este important in aceasta etapa?
Fara indoiala, alegerea standardelor in functie de care se face evaluarea. A privi in interior si mai ales inspre trecut poate fi periculos in conditiile..........

Pentru a citi sau downloada intreg articolul, va rugam sa urmati pasii descrisi mai jos.

  
Alte Articole Organizare: 3 Abordari care pot salva Timp, Bani si Energie Part 1, 3 Abordari care pot salva Timp, Bani si Energie Part 2, De ce nu fac angajatii ce ne asteptam de la ei?
 
 

DESCARCA MATERIALUL -"3 ABORDARI MANAGERIALE CARE POT SALVA BANI, TIMP SI ENERGIE (Part 3)"

Articol Management - BMM ConsultingDaca sunteti interesat de acest material si doriti sa-l descarcati urmati pasi de mai jos:

Daca sunteti deja autentificat pe site-ul nostru apasati aici sau dati click pe imagine.

Daca nu sunteti autentificat apasati aici sau utilizati sectiunea din partea dreapta.

Daca nu aveti cont:

  1. Creati fara nici o obligatie un cont pe site-ul nostru (apasa aici).
  2. Activati contul urmand instructiunile primite pe e-mail
  3. Autentificati-va pe site-ul nostru.
  4. Reveniti la aceasta pagina si dati click pe imagine pentu a descarca materialul sau folositi sectiunea download resurse pentru mai multe materiale.

Autentificare

Cont nou
Am uitat parola
 

Recomandari

 
In calitate de furnizor de servicii profesionale am apreciat proactivitatea voastra in a identifica solutii pentru imbunatatirea controlului la nivelului echipei manageriale. Conceptul de sistem de management al performantei dezvoltat de voi l-am apreciat ca fiind inovativ in domeniul instrumentelor de planificare si control. Am apreciat de asemenea implicarea pe tot parcursul etapei de culegere de date si a formularii solutiilor de implementat. Cred ca sunteti o companie cu mult peste nivelul competentelor firmelor locale de consultanta in afaceri.

A. Farcas – Presedinte Consiliu de administratie Chimica